Baro başkanından; avukatlıktan, hakimliğe geçişe ince eleştiri

Gaziantep Barosu Başkanı Av. Bektaş Şarklı, Kahramanmaraş Adliyesi'nde, "avukatlıktan" hakimliğe geçiş yapan bir yargı mensubunun, meslektaşına zorluk çıkarmasını ince ama sert bir gönderme ile eleştirdi. Mesele, Baro yönetim kurulunda e

Baro başkanından; avukatlıktan, hakimliğe geçişe ince eleştiri

MAZLUM ÇETİNKAYA-Gaziantep Barosu Başkanı Av. Bektaş Şarklı,  Kahramanmaraş  Adliyesi'nde, "avukatlıktan" hakimliğe geçiş yapan bir yargı mensubunun, meslektaşına zorluk çıkarmasını ince ama sert  bir gönderme ile eleştirdi. Mesele Baro yönetim kurulunda ele alınacak...

Gaziantep Barosu Başkanı Av. Şarklı, Kahramanmaraş 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nden, Avukatlık Kanunu kapsamında 'bir dosyadan belge' isteyen meslektaşına, zorluk çıkaran hakimi eleştirirken, bir anlamda avukatlıktan-hakimliğe geçiş konusuna da farklı bir bakış açısı getirdi.

Masanın iki yanını bilen hukukçuların varlığının yargıya katkı sağlayacağına inandığını ancak bunun gerçekleş(e)mediğini kaydeden Av. Şarklı, şu ifadeleri kullandı: 

"Hep ağacın kurdu kendi içinde" derlerdi. Doğruymuş... Avukatlıktan, hakim-savcılığa geçiş uygulamalarına başlandığında kürsünün iki tarafını da bilen "meslektaşların" olmasını desteklenmiştim. Ancak az da olsa kürsünün aslında hiçbir tarafında olamamış. Avukatlıktan, hakim ya da savcılığa geçiş yapan meslektaşların kraldan daha cok kralcı davranabilmesini herhalde kolay kolay anlayamayacağım.

Sen 15 yıl boyunca avukatlık mesleği yapacaksın, sonra mahkeme kalemine avukata dosya inceletmeme talimatı vereceksin, seninle görüşmek istediğinde bekleteceksin.

Sonra, yazılı talep deyip işi yokuşa süreceksin, kat kat gezdireceksin. Sonra 1.sınıfta okumuş olduğunu zannettiğim Anayasa Normlar Hiyerarşini uyduruk bir gerekçe yazarak alt üst edeceksin. Bu uyduruk gerekçeni dahi avukata, vermeyen kalem memuru ile avukatı karşı karşıya getireceksin.

Sonra da meslektaş mı diyeceğiz sana? 

Haydi oradan!..

Yarın YK ( yönetim kurulu)  toplantısında Gaziantep Barosu olarak meslektaşımız adına hukuki girişimde bulunacağız.

Biz de size not düşüyoruz."

9.06.2020 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR