BAĞEVİ HIRSIZLARINI HİÇBİR ŞEY DURDURAMIYOR

Yenilenen Nizip Yolu üzerindeki bağ evleri hırsızların yeni soygun mekanı oldu. Vatandaşların ve jandarmanın aldığı önlemlere rağmen 3-4 kez soyulan evler var...

BAĞEVİ HIRSIZLARINI HİÇBİR ŞEY DURDURAMIYOR

 

Gaziantep'te, Nizip Yolundan başlayıp Batal'a kadar uzanan güzergah üzeindeki bağ evlerine yoğun kar yağışı nedeniyle gidilememesi hırsızların ekmeğine yağ sürdü.Demir kapı ve pencerelerin söküldüğü, elektrik sayaçlarının alınıp gidildiği, kabloların alınıp götürüldüğü evlerde büyük sıkıntı yaşanıyor.

Bölge sakinleri, konuyla ilgili rahatsızlıklarını, "Bizlerin bağevi bölgelerinde; TIR Garajı'ndan, Batal köyü bağevlerine kadar olab bölgelerde bu kış inanılmaz derecede hırsızlık olayları baş gösteriyor. Hırsızlıklar kablo hırsızlığı ve demir hırsızlığı olmak üzere iki ayrı şekilde yapılıyor. Pencerelerin demirleri sökülüyor,demir kapılar ve raylı büyük demir kapılar sökülüyor. Direklerden evlere  çekilen kablolar kopartılıyor, elektrik sayaçları yasa gereği dışarda olmak zorunda olduğundan, sayaçlar sökülüyor.  Kış başından bu yana 3-4 defa girilen evler var. Bölge bağevi sahiplerinden oluşan güvenlik için kurulan bir 80 kişilik  WhatsApp grubumuz var, bunun içinde Arıl jandarma karakolundan 6 uzman ve astsubay da var. Jandarma o kadar devriye gezmesine canla başla çalışmasına rağmen şimdiye kadar kimseyi yakalayamadı. Yani jandarmayla da irtibatlı olmamıza rağmen hiçbir mesafe alamadık" diyerek anlatıyorlar.

10.02.2022 (Haber Merkezi)