ATATÜRK DÜŞMANINA EVET, GAZETECİYE HAYIR

Gaziantep dün tarihi bir gün yaşadı. Atatürk düşmanı, FETÖ sevicisi, güya yazar Mustafa Armağan, Şahinbey Belediye Başkanı tarafından Kitap Fuarı'nda baş tacı edildi, söyleşisine gazeteciler alınmadı.

ATATÜRK DÜŞMANINA EVET, GAZETECİYE HAYIR
 
Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Yönetim Kurulu, Şahinbey Belediyesi'nin Kitap Fuarı etkinliği kapsamında imza gününe davet edilen Mustafa Armağan isimli yazarın protesto edilmesi sırasında gazetecilerin  engellenmesi ve kültür merkezine alınmamasını kınadığını duyurdu.
 
GGC Yönetim Kurulu konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:
 
Şahinbey Belediyesi'nin organize ettiği Kitap Fuarı'na davet edilen ve Atatürk düşmanlığı ve FETÖ'yü öven kitaplarıyla  tanınan Mustafa Armağan isimli yazar, Akkent Kültür Merkezi önünde protesto edildi.
Türkiye'de düşünce ve ifade özgürlüğü serbestisi tartışılmaz bir olgudur. Bizler temsil ettiği aidiyete bakmadan bu özgürlüğün sonuna kadar kullanılması gerektiğini düşünen, bunun taşıyıcılığını yapan bir misyonla hareket ediyoruz. Bu hakkın kullanılmasından doğan sonucu en doğru şekilde kamuoyuna aktarmak hem mesleki, hemde vicdani sorumluluğumuzdur.
Gaziantep gibi hoşgörü timsali bir şehirde kamuoyunun tüm uyarılarına rağmen, toplumsal gerginliğe neden olunan bu etkinlikle ilgili yorumu kamuoyunun takdir ve değerlendirmesine bırakıyoruz.
Ancak toplumun aynası olan gazetecilerin, tüm ikazlara karşı yaratılan bu krizi görüntülemesinin engellenmesi,demokratik toplum anlayışı ile bağdaşmadığı gibi gazetecinin bilgiye ulaşma, toplumun da haber alma hakkının ihlali olarak değerlendirmekteyiz.
Bu kapsamda yaşanan olayları;gazetecilerin baskı altına alınmak istenmesini, çalışma alanlarının daraltılmasını ve bu suni krize dahil edilmek istenilmesini esefle kınıyoruz.
 
Gazeteciler, bu ve benzeri olaylarda kimsenin yanında olmadığı gibi karşısında da değildir. Akkent Kültür Merkezi önünde 3. Göz durumunda olan meslektaşlarımızın önüne protestolara neden olunan bu etkinlik nedeniyle set çekilmesini bilgi toplumu ve şeffaflık ilkesi ile de bağdaştıramıyoruz.
52 yıllık birikim, deneyim, mesleki birlik ve güçlü yönetim anlayışımız ile dün olduğu gibi bugün de meslektaşlarımızın yanında yer almaya devam edeceğiz.
Bu konudaki kararlılığımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz. Saygılarımızla"
 
8.10.2021 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR