ALİ GÜR'E SERT GÖNDERME:LAF ÜRETME ÇIK AÇIKLA !..

MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür’ün, koronavirüs sürevinde sürekli medyaya çıkıp “Tedavisini buldum, laboratuvar yaptım, yapay test kullanıyorum” sözlerine tepki gösterdi

ALİ GÜR'E SERT GÖNDERME:LAF ÜRETME ÇIK AÇIKLA !..

MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür’ün, koronavirüs sürevinde sürekli medyaya çıkıp “Tedavisini buldum, laboratuvar yaptım, yapay test kullanıyorum” sözlerine tepki gösterdi ve “Çıkıp, bugüne kadar üniversitede kaç hasta tedavi edildiğini, günde kaç test yapıldığını açıklasın. Rakamları ben biliyorum ve söylemeye utanıyorum, kendisi açıklasın…” dedi.

Gaziantep’te koronavirüs sürecinde yanlış ve eksik uygulamaları her gün gündeme getiren MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, Gaziantep Üniversitesi ve Vali Davut Gül’ün açıkladığı iyileşen hasta sayılarıyla ilgili sosyal medyadan açıklama yaptı.

"BEN NE OLDUĞUNU BİLİYORUM, REKTÖR AÇIKLASIN"

Sermet Atay, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür’ün, sürekli medyaya çıkıp koronavirüs ile ilgili laboratuvar açtığını, yapay zeka kullandıklarını açıkladığını belirterek, “Gaziantep Üniversitesi rektörü laboratuvar açtım diyor, acaba günde kaç test yaptığını da açıklayacak mı? Laboratuvarın kapasitesi nedir? Ben biliyorum yaptığı test sayısını, kendisi açıklasın. Bunun yanında, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, vakaların başladığı günden bu yana ne kadar hasta ettiğini de açıklasın. Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde kaç kişi tedavi edildi? Rakam çok komik. Açıklamasını bekliyorum” dedi.

"GÜNLÜK 500 TEST İLE OLMAZ"

Vali Davut Gül’ün iyileşen hasta sayısı ile ilgili açıklamasını da değerlendiren Atay, “Gaziantep'te yapılan test sayısı artırılmadan sınırlı sayıda yapılan test sonuçları baz alınarak iyileşmeden bahsedilemez. Halk sağlığında yapılan test  500 civarı ve artmıyor. Üniversite hastanesi "laboratuar  açtım"diyor  ama kapasiste nedir? Kaç hasta tedavi edilmiştir?” ifadelerini kullandı.   

"BU BELADAN HEMEN KURTULAMAYACAĞIZ"

Atay, Gaziantep’in koronovirüste kötü bir noktada olduğunu da belirterek, “Gaziantep'te görünen o ki, koronavirüsten kısa zamanda kurtulamayacağız. Ve bu illet şehrimizden gidinceye kadar lütfen sosyal mesafeye ve yakın temas kurmamaya dikkat edelim, mutlaka maske takalım. Elindeki kıt imkanlarla fedakarca çalışan sağlık görevlilerimize yardımcı olalım” çağrısı yaptı.

CEVAP BEKLEYEN SORULAR

Gaziantep Üniversitesi'ne yönelik açıklamalarını gün içinde süründüren Sermet Atay, şöyle devam etti:

"Yeni bir şey daha öğrendik. Bugün Gaziantep'te test kapasite sorunu yokmuş, günde 500 kapasite varmış ve bu yeterliymiş. Bugüne kadar Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesinde kaç test yapıldı? Kaç kişi tedavi edildi? Vaka kendiliğinden mi arttı? Test sayısı neye göre yeterli? Artan hasta sayısının sorumlusu kim?"

KAYNAK: GAZİANTEP PUSULA GAZETESİ


 
19.05.2020 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR