AKP’li 3 eski belediye başkanı ile 50 meclis üyesinin FETÖ’ye yardım olasılığı ağır cezaya taşındı

Taner Nakıboğlu’

AKP’li 3 eski belediye başkanı ile 50 meclis üyesinin FETÖ’ye yardım olasılığı ağır cezaya taşındı

 

Gaziantep’te FETÖ/PDY’den yargılanan ve ağır cezalara çarptırılan kayyum atanan NAKSAN Holdingin sahiplerine milyarlarca dolar değerindeki arsayı yok pahasına veren eski belediye başkanları ve 50 meclis üyesi hakkında açılan davada şok bir karar çıktı. Gaziantep 8. Asliye Ceza Mahkemesi, isnat edilen suçun görevi kötüye kullanma olmasına rağmen gelinen noktada FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’ne mali yardım olasılığı ortaya çıktığı için görevsizlik kararı vererek dosyayı Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

ZİRVE ÜNİVERSİTESİ İÇİN İSTENEN ALAN TALAN EDİLDİ

Gaziantep’in metropol Şahinbey ilçesine Kızılhisar Mahallesi’nde bulunan binlerce dönümlük alan, 16.9.2005 tarihinde Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversite alanı olarak tahsis edildi. 26.11.2007 tarih ve 427 sayılı meclis kararıyla üniversitenin kuzeyinin bir kısmı Özel Proje Alanı (ÖPA) olarak onaylandı. 14.3.2008 tarih ve 206 sayılı meclis kararıyla üniversite kuzeyinin bir kısmı Özel Proje Alanı oldu. Özel Proje Alanı kadar güneyinde üniversite alanına yeni bir alan eklendi. 17.10.2008 tarih ve 432 sayılı meclis kararıyla, üniversite alanının güneyi ise ‘üniversite gelişim alanı’ yapıldı. 18.12.2009 tarih ve 502 sayılı meclis kararında, üniversitenin kuzeyinin tamamı özel proje alanı oldu.  12.02.2010 tarih ve 182 sayılı meclis kararıyla da üniversitenin kuzeyinin tamamı özel proje alanı yapıldı. 

KIYMET TAKDİR KOMİSYONU 6 TL DEDİ, FETÖ 2-4 BİN LİRAYA SATTI

 8.1.2007 tarihli Kıymet Takdir Komisyon Raporu’nda taşınmazın metrekaresinin 6 TL olduğu tespiti yapıldı. 13.2.2007 tarihinde ihale yoluyla, KHK ile kapatılan İpek Kültür ve Eğitim Vakfı’na, 3 milyon 460 bin TL’ye, yani metrekaresi 6.19 TL fiyatla satışı gerçekleştirildi.  Zirve Üniversitesi yaptıran İpek Kültür ve Eğitim Vakfı’na metrekaresi 6.19 TL’ye satılan arsaya, metrekare fiyatı 2 bin ile 4 bin lira arasında değişen fiyatlarla satılan binlerce daire yapıldı.

 TOPLAM RANTIN 5 MİLYAR DOLAR OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR

KHK ile kapatılan Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığını da yürüten Taner Nakıboğlu’nun aile şirketi Paralel Yapı tarafından Gaziantep Şahinbey’de gerçekleştirilen Antepia Projesinde, toplam 3 bin 470 konut satışa sunuldu. Antepia’da daire fiyatları etaplara göre farklı olmakla birlikte, 368 bin liradan başlayıp, 1 milyon 523 bin liraya kadar değişiklik gösteriyor.

DOSYA AĞIR CEZA MAHKEMESİNE GÖNDERİLDİ

FETÖ/PYD terör örgütü davasında 15 yıl hapis cezasına çarptırılan NAKSAN Holding’e bağlı Paralel Yapı A.Ş.’nin yönetim kurulu başkanı Taner Nakıboğlu’nun yaptığı Antepia’ya adlı  çok lüks daireler kompleksine o dönemde arsaları veren AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey’in başkanlığını yaptığı büyükşehir belediyesi oldu.  Tüm bu kararlar verilirken ve yapılan imar değişikliklerinde Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’in bulunmamıştı. Güzelbey’in yerine Başkan Vekili Ünsal Göksen, satış ve imar değişikliklerine imza atan kişi olmuştu. Ayrıca, nüfusları 1 milyonu aşan iki ilçe olan Şehitkamil eski Belediye Başkanı Metin Özkarslı, Şahinbey eski Belediye Başkanı Ömer Can  ile imar değişikliğine onay veren AKP’li 50 meclis üyesine görevi kötüye kullanmaktan 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı.

O dava artık ağır ceza mahkemesinde görülecek.

 

 

6.02.2019 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR