Murat Güreş yazdı: ABD LOBİLERİNDEN KORKAN BAŞKAN, FATMA ŞAHİN ve YUVARLAMA

Dün, biz gazetecilere Başkan Fatma Şahin ile Başkan Eric Adams abimizin ziyaretini içeren bir basın bülteni gönderildi. Hemen aklıma, bu ‘denli önemli bir ziyaret neden 1 ay sonra servis edildi?’ sorusu geldi

Murat Güreş yazdı: ABD LOBİLERİNDEN KORKAN BAŞKAN, FATMA ŞAHİN ve YUVARLAMA

 

 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in, ocak ayında -18 derece soğuğu göze alarak yuvarlama başta olmak üzere memleket mutfağını tanıtmak için  Amerika’ya Gastro Show’a gittiğini biliyoruz.

Şahin, Amerika’ya sadece yuvarlama, baklava, analı-kızlı, ekşili ufak köfte falan götürmedi. Yoğun kulisleri sonucu New York’ta iken göreve başlayalı 10 gün olan siyahi Belediye Başkanı Eric Adams’a ilk resmi yabancı heyet ziyaretini gerçekleştiren isim oldu. Ziyaretin gerçekleştirilmesinde Türk toplum ve Başkan Adams’ın Azeri kökenli danışmanı da etkili oldu.

Cümleye dikkat etmenizi istiyorum, “…Eric Adams’a ilk resmi yabancı heyet ziyaretini gerçekleştiren isim oldu…”

Dün, biz gazetecilere Başkan Fatma Şahin ile Başkan Eric Adams abimizin ziyaretini içeren bir basın bülteni gönderildi. Hemen aklıma, bu ‘denli önemli bir ziyaret neden 1 ay sonra servis edildi?’ sorusu geldi. Bedeni Antep’te, kafası hep dışarılarda gezen, Çingene ruhlu biri olarak adeta umsuruk oldum.

Bu gezme-tozma, teknik gezi adı altındaki beleş tatilcilerden, adına lansman denilen pahalı toplantıların özel uçağına falan binenlerden değilim ve  yuvarlamanın içindeki nohut kadar hacmim olmadığı için kıskançlığımı (!) sosyal medyada “Fatma Başkan, bir ayda iki kere Amerika’ya gitti, ben Başpınar’ı çıkınca kafam 2-3 gün rahat ediyor” gibi manipülatif ve ironik bir cümle kurdum.

Tabi, anında “Başkan, Amerika’ya bir ayda iki kez gitmedi” uyarılar geldi.

“Gastronomi, Çin’de bile olsa gidip katılınız” vecizesinden yola çıkarak Antarktika’dan, sonra ‘dünya kazan biz kepçe’ seyyahlığı ile gidilen Amerika’daki Gastro Show niyetli, New York Belediye Başkanı Eric Adams ziyareti, sadece nohudun kadrinin değil; bir korkunun, lobiciliğin, dış diplomasinin, uluslararası ilişkilerin sonucu olarak bir ay sonra Gazianteplilere servis edildi.

Yoğun çabalar sonucu buluşan New York Belediye Başkanı Adams ile Başkan Şahin’in görüşmesinin son derece olumlu bir havada geçtiğini biliyoruz. Hatta koskoca Adam(s) kasap şallağı gibi kulağını dört, gözünü beş açıp; göçmen meselesini nasıl yönettiğimizi, pandemide yapılan çalışmaları, model kent olma arzularımızı, itfaiye başta olmak üzere teknik çalışmaları, bunlara nasıl kaynak bulunduğunu sormuş. Başkan Şahin de dilinden geldiğince uzun uzun anlatmış. BUndan sonra iki belediye arasında bazı işbirliklerinin geliştirilmesi bekleniyor.

Ziyaretin sona ermesinin ardından Bay Eric, “erik dalı gevrektir” kıvamında bir talepte bulunmuş.

Mealen demiş ki, “Ben seçileli 10 gün oldu. İlk resmi ziyareti siz Türkler yaptınız. Ama biz seçilirken Ermeni lobisi, Yahudi lobisi falan destek verdi. Bizim burada medya da çok etkilidir. Şimdi ilk ziyareti bir Türk heyetinin yapmış olmasından dolayı beni tefe koyup oynatmasınlar. Mümkünse ziyaretle ilgili haberi biraz zaman geçsin öyle paylaşın!..”

Tabi bizimkiler de “hay hay” deyip damağında baklava tadı kalan Antepli mutluluğunda makamdan ayrılmışlar.

İşte, Amerika gezisinden tam bir ay sonra paylaşılan haberin ve fotoğrafın arka plan kulisi bu…

Dünyanın süper gücü Amerika’nın, süper kenti New York’ta belediye başkanı ülke ve kentteki azınlık lobi faaliyetlerinden bu kadar korkmuş.

Bakar mısınız?

Yuvarlama tanıtacağız diye Gastro Show’a git,

New York Belediye Başkanı Adams’ı ziyaret eden ilk resmi heyet ol,

Ama yuvarlamanın nohudu kadar olan Ermeni-Yahudi, belki FETÖ lobisinden çekinildiğine tanıklık et.

Vay Gastronomi, sen nelere kadirmişsin!..

Aç kaldık, zerdali çekirdeği yiyerek Gazi olduk.

Ekşili ufak köfte sayesinde Amerika’ya ayar verip, döndük.

Mamed, Mamed, Viyana ne ki, New York yaylaaaaa!...

 

 

 

  

15.02.2022 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR