ABB Şube Başkanından, "kardeş dernek" açıklaması

Anadolu Basın Birliği Şube Başkanı Semra Öztürk, Yapılacak olan Gaziantep Gazeteciler cemiyeti seçimiyle ilgili bir basın açıklaması yayınladı."

ABB Şube Başkanından, "kardeş dernek" açıklaması

 

 
 
Anadolu Basın Birliği Şube Başkanı Semra Öztürk,  yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
Bilindiği üzere sektörümüzdeki kardeş derneklerimizden birisi olan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti, 11 Eylül Cumartesi günü yeni başkanını seçmek için kongresini gerçekleştirecektir.
Öncelikle Cumartesi günü kardeşçe bir ortamda ve kazananın gazetecilik mesleği olması dileğiyle, başkanlık için yarışan iki adaya da başarılar diliyoruz.
Ancak bugün yayımlanan bir basın bülteninde, diğer basın cemiyetlerinin bir adaya destek verdiği yönündeki haberde, derneğimiz Anadolu Basın Birliği’nin de adı zikredilmektedir. Haber bülteninde Derneğimiz Yönetim Kurulu Üyelerimizin adları verilerek, Anadolu Basın Birliği’nin bu seçimlere müdahil olduğu yönünde algı yaratacak ifadeler kullanılmıştır.
Anadolu Basın Birliği ve Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti, aynı sektörde gazetecilik mesleğinin daha ileriye gitmesini amaç edinerek çalışmalarını sürdüren iki kardeş cemiyettir. Ancak isimlerinin ayrı olması gibi işleyişleri de farklıdır. Böyle bir ortamda bir cemiyetin, başka bir cemiyetin seçimlerine müdahil olması beklenemez.
Adı geçen yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız, kişisel tercihleri ile bir adayı destekleme yönünde karar alabilirler. Bu her dernek üyesinin doğal hakkıdır. Ancak bu tercihlerin, derneğimiz ile ilişkilendirilmesi doğru bir hareket değildir.
Anadolu Basın Birliği’nin temennisi kardeş derneğimizin seçimlerinin demokratik bir ortamda ve mesleğimize yakışır bir biçimde geçmesi olabilir. Bu vesile ile bir kez daha derneğimizin bu seçimlerde herhangi bir şekilde müdahil olmadığını ve olamayacağını kamuoyuna bildiririz.

 

9.09.2021 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR