45 YILDIR BEKLEYEN İMAR TADİLATI

Gaziantep'te 45 yıl önce bir hata sonucu okul yeri olarak belirlenen ve 400 yakın evin olduğu Zeytinli Mahallesi'nde mağdur olan semt sakinleri sorunlarının çözülmesini istiyor.

45 YILDIR BEKLEYEN İMAR TADİLATI

 

BELEDİYE ÇÖZÜMDEN YANA AMA 'BELKİ' DENİLİYOR

Gaziantep Şehitkami ilçesi l Zeytinli Mahallesi 1172 ada 77 parselde bulunan  00'e yakın  ev  1978 yılında imarda  okul alanı gösterilmiş. Aradan geçen 45 yıl içerinde bölgede yapılaşma olmuş ve 400 kadar ev inşaa edilmiş. İmar planı nedeniyle alt yapı hizmeti alamayan mahalle sakinleri belediyeye durumun düzeltimesi için başvuru yapmış. Şehitkamil Belediyesi, mahalleliye Milli Eğitim Müdürlüğü'nden sözkonusu alanda okull ihtiyacı olmadığına ilişkin bir yazı alıması durumunda belediye meclisinden gerekli kararın alınacağını belirtmiş. Milli Eğitim ise 400 evin bulunduğu bölgede okul ihtiyacının bulunmadığını ancak ileri de "belki" olabileceği gerekçesi ise başvuruyu ret etmiş.

İMAT KANUNU'NDA KIYAMETE KADAR BEKLEYİN Mİ YAZIYOR?

Yıllardır büyük mağduriyet yaşayan mahalle sakinleri, yetkililerden sorunun çözülmesini istiyorlar ve sıkıtılarını, "45 yıl önce okul yeri gösterilmiş "belki ilerde ihtiyaç olabilir" denilerek yaraya tuz basıyorlar. 45 yıldır okul yapılmadığın kabull ediyorlar ama 'belki ilerde olabilir' diyerek sorunu çözümsüz bırakıyorlar. İhtiyaç varsaokul yapılsın. Yoksa kıyamete kadar beklememizi söylemesinler. Bizlere şikayetçi iseniz mahkemeye gidin diyorlar.. Burada 4500 kişi yaşıyor. Doğalgaz altyapısı bile verilmiyor. Soruyoruz, imar yönetmeliğinde insanları 45 yıl mağdur etmek yetmez kıyamete kadar devam edin diye mi yazıyor" diyerek dile getiriyorlar.

12.01.2022 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR