26.Metin Göktepe Gazetecilik Ödülü Murat Güreş’in

Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri, Şişli Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Gaziantepli gazeteci Murat Güreş, gurbet-aşiret topluluklarının deprem sonrası yaşadığı mağduriyeti anlatan haberi ile ödüle layık görüldü

26.Metin Göktepe Gazetecilik Ödülü Murat Güreş’in

 

Sunuculuğunu Gazeteci Nazım Alpman’ın üstlendiği törende ilk olarak Dersim Gazetesi’nde yayımlanan ‘Herkesin sesini duyan var, onların yok: Abdallar depremde de ayrımcılığa uğruyor’ başlıklı haberiyle Murat Güreş'e, Yerel Gazetecilik Ödülü verildi.

ÖDÜLÜNÜ  DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN GAZETECİLERE İTHAF ETTİ

Ödülünü Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in elinden alan Güreş şunları söyledi: “Bize ısrarla dayatılmak istenen karanlığa karşı ülkenin aydınlık yüzleriyle burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Harekete geçmiş örgütlü bir kötülüğün karşısında iyiliğin de bulaşıcı olduğunu bilen gazetecilerden biriyim. İşte Metin’de o gazetecilerden birisiydi. Kendisini özlemle anıyorum. 15 Mayıs sabahı adaletin, demokrasinin, aydınlığın olduğu bir ülkeyi hep birlikte kucaklayacağımıza olan inancımla beni ödüle layık gören jüriye teşekkür ediyorum. Ödülümü depremde hayatını yitiren meslektaşlarıma ithaf ediyorum” dedi.

MESLEK HAYATI ÖDÜLLERLE DOLU

Gazeteci Murat Güreş daha önce 2011 ve 2015 yıllarında Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) ödülleri, 2014 ve 2015’de Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti makale ödülleri, 2019 yılında Eşitlik Forumu’nun uluslararası ödülünü Gaziantep’e getirmişti, bu halkaya prestijli bir ödül olan 26. Metin Göktepe Gazetecilik Ödülü’nü de eklemiş oldu.

12.04.2023 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR