KAN DONDURAN VİDEO: KÖPEKLER İÇİN ALINAN TAVUK ARTIKLARINI İNSANLAR ALMAYA BAŞLAYINCA FİYAT YÜZDE 750 ARTTI. SÖZÜN BİTTİĞİ YER

KAN DONDURAN VİDEO: KÖPEKLER İÇİN ALINAN TAVUK ARTIKLARINI İNSANLAR ALMAYA BAŞLAYINCA FİYAT YÜZDE 750 ARTTI. SÖZÜN BİTTİĞİ YER İŞTE TAM DA BURASI. BU İFADELER DOĞRU İSE BİTTİĞİMİZİN RESMİDİR.

KAN DONDURAN VİDEO: KÖPEKLER İÇİN ALINAN TAVUK ARTIKLARINI İNSANLAR ALMAYA BAŞLAYINCA FİYAT YÜZDE 750 ARTTI. SÖZÜN BİTTİĞİ YER

Kan donduran sözler sokak hayvanları gönüllüsü Çiçek Yüksel’den geldi. Sokak hayvanları için kilosu 1 liraya alınan tavuk artıklarını yoksulluktan insanlar tüketmeye başladığı için fiyatı yüzde 750 artarak 7.5 lira oldu. Artıklar  bu nedenle hem  bulunamıyor hem de pahalı olduğu için alınamıyor. Fakirliğin, çatresizliğin, toplum olarak bittiğimizin en net fotoğrafı!..

GÖNÜLLÜ BAKICININ ŞOK TESBİTİ

İYİ Parti İl Başkanlığı İl Doğa ve Çevre Politikaları başkanlığı, ‘Sokak Hayvanlarını Besleme’ faaliyeti kapsamında Onkoloji Hastanesi, Serince ve Kızılhisar mevkilerine gitti. Burada sokak hayvanları gönüllüsü Çiçek Yüksel'in kendi imkanları ile kurduğu hayvan barınağındaki köpeklere yem götürdüler.

ZOR GÜN FIRSATÇILARI

Ancak, sokak hayvanları gönüllüsü Çiçek Yüksel, öyle bir laf etti ki yoksulluğun ve yokluğun geldiği noktayı özetlemesi açısından şok edici idi. Yüksel, özellikle köpekleri beslemek için daha önce tavuk şarküterilerinden kilosunu 1 liraya aldıkları kanatlı artıklarını et bulamayan, beyaz et alamayan vatandaşlar almaya başladıkları için kilosunun 7.5 liraya fırladığını söyledi.

Bu sözler, yoksulluğun ne denli derinleştiğini en çıplak hali ile gözler önüne derdi. Hayvanlara yem olarak verilen artıkları, et bulamayan insanların almaya başlaması, adeta sözün bittiği yer.

 

 

8.02.2022 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR