Futbolda cinsel şiddetle mücadele şart

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, futboldaki ayrımcılığa karşı eşitliği savunan uluslararası bir ağ olan Fare Network’ün her yıl Ekim ayında düzenlediği #FootballPeople hareketine üçüncü kez katılıyor...

Futbolda cinsel şiddetle mücadele şart

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, futbolda “erkek” olmayanlara yönelik üretilen ayrımcılık ve cinsel şiddet söylemlerine karşı 2016 yılından bu yana suç duyurularında bulunuyor, açılan davaları takip ediyor, kampanyalar yürütüyor.

 Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği; geçtiğimiz yıllarda, futbolda kadın ve LGBTİ+ görünürlüğünü artırmak, cinsiyetçilik, homofobi ve cinsel şiddete dair sessizliği kırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla #FutboldaCinsiyetçiliğeSon ve #FutbolHerkesİçindir hashtagleriyle sosyal medya kampanyaları düzenlemişti.

 

#FootballPeople Eylem Haftaları bugün başlıyor!

 Bu yıl ise, 11-25 Ekim tarihlerinde düzenlenen kampanya kapsamında dernek, 16 Ekim 2018 tarihinde, sembolik ve kritik önemde olduğunu düşündüğü davalarla birlikte güncel gelişmelerin konuşulacağı bir panel düzenliyor. Panelin ardından; derneğin 2017 yılında gerçekleştirdiği ve bu alanda disiplinlerarası ilk çalışmalardan biri olan ''Futbolda Cinsel Şiddet ve Cinsiyet Ayrımcılığı Sempozyumu''nun Açık Toplum Vakfı'nın desteğiyle yayınlaştırdığı kitabının lansmanı yapılacak.Etkinliğinin destekçileri arasında, Heinrich Böll Stiftung Derneği ve Kadir Has Üniversitesi Spor Çalışmaları Merkezi de bulunuyor. Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenecek, moderatörlüğünü Emir Güney’in yapacağı panele; Av. Aysu Melis Bağlan, Hilal Esmer ve Dr. Öğr. İdil Elveriş konuşmacı olarak katılacak. 

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, “Gelin, futbolda şiddeti önleme konusunda bir türlü değişmeyen bakış açısını değiştirmek için harekete geçelim, futbol alanında da cinsel şiddet sustukça artıyor, hadi konuşul(a)mayanı konuşalım.” diyerek; futbolla ilgilenen, ilgilenmeyen, spor hukukunu merak eden, şiddetsiz bir spor hayal eden, futbol alanında üretilen şiddetten rahatsız olan herkesi panele davet ediyor.

---

Etkinlik programının detaylı bilgisi ise şöyle:

Tarih: 16 Ekim Salı, 18:30-21:00

Yer: Kadir Has Üniversitesi Kadir Has Kampüsü, Galata Salonu

PROGRAM:

18:30-20:00

Panel: Futbolda Cinsel Şiddetle Mücadele: Davalar ve Güncel Gelişmeler

Moderatör: Emir Güney

Av. Aysu Melis Bağlan – ‘Tarafsız’ ve ‘bağımsız’ bir hayal: Spor hukuku

Hilal Esmer –  Sporda cinsel şiddet meselelerine CŞMD’nin bakış açısı

Dr. Öğr. Üyesi İdil Elveriş –  CŞMD tarafından takip edilen davalar

20:00-21:00

Kitap Lansmanı: Futbolda Cinsel Şiddet ve Cinsiyet Ayrımcılığı Sempozyumu Kitabı

Etkinlik ücretsizdir, buradan kayıt yaptırabilirsiniz: http://scm.khas.edu.tr

Facebook etkinlik sayfası: https://www.facebook.com/events/271224703699958

12.10.2018 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR