Spor

Umut Yılmaz’dan Çocuklara Spor ve Gelecek Mesajı

08 Şubat 2026 17:52

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, “Çocuklar Durmasın” Projesi çerçevesinde 6 Şubat 2023 tarihinde deprem felaketi yaşamış çocuklarla buluştu. Başkan Yılmaz, sporun her zaman öncelikleri arasında bulunduğunu vurgulayarak, “Amacımız, her çocuğumuza spor yapma imkânı sunmak, onları hareketli ve sağlıklı bir yaşamla buluşturmaktır. Spora ve sporcuya yönelik yatırımlarımız artarak devam edecek” şeklinde konuştu. Bu anlamlı buluşma, Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep Valiliği ve Herkes İçin Spor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, “Çocuklar Durmasın” Projesi çerçevesinde 6 Şubat 2023 tarihinde deprem felaketi yaşamış çocuklarla buluştu. Başkan Yılmaz, sporun her zaman öncelikleri arasında bulunduğunu vurgulayarak, “Amacımız, her çocuğumuza spor yapma imkânı sunmak, onları hareketli ve sağlıklı bir yaşamla buluşturmaktır. Spora ve sporcuya yönelik yatırımlarımız artarak devam edecek” şeklinde konuştu.

Bu anlamlı buluşma, Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep Valiliği ve Herkes İçin Spor Federasyonu iş birliğiyle gerçekleştirildi. Etkinlik, Atatürk Kültür ve Spor Merkezi’nde düzenlendi ve Başkan Umut Yılmaz, Gaziantep Futbol Kulübü Teknik Direktörü Burak Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, belediye meclis üyeleri, çocuklar ve ailelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Yılmaz, deprem şehitlerini unutmadı

Yoğun ilgiyle gerçekleşen etkinlikte, çocuklar sporun birleştirici gücünü deneyimleme ve rol model isimlerle bir araya gelme fırsatını yakaladı. Program, 6 Şubat 2023’te gerçekleşen deprem felaketi sırasında hayatını kaybedenlerin anısına yapılan saygı duruşuyla başladı. Başkan Umut Yılmaz, sözlerine deprem şehitlerini anarak başladı. Yılmaz, “6 Şubat’ta yaşadığımız büyük felakette hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabırlar diliyorum. Bu acıyı hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız” ifadelerini kullandı.

“Spor her zaman önceliklerimiz arasında”

Çocukların fiziksel ve ruhsal gelişiminde sporun önemine dikkat çeken Başkan Yılmaz, Şehitkamil Belediyesi’nin sporu her zaman öncelikli alanlar arasında gördüğünü belirtti. “Çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak durması, sağlıklı bireyler olarak yetişmesi ve sosyal hayata daha güçlü tutunabilmesi için spor vazgeçilmez bir araçtır. ‘Çocuklar Durmasın’ projemizle amacımız; her çocuğumuza spor yapma imkânı sunmak, onları hareketli ve sağlıklı bir yaşamla buluşturmaktır. Spora ve sporcuya yönelik yatırımlarımız artarak devam edecek” dedi.

“Mutlaka sporla ilgilenin”

Projeye katkı sunan tüm kurumlara teşekkür eden Yılmaz, birlik ve beraberlik içinde yürütülen çalışmaların çocukların geleceği açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Programda çocuklara seslenen Gaziantep FK Teknik Direktörü Burak Yılmaz, sporun disiplin, özgüven ve mücadele ruhu kazandırdığına dikkat çekerek, “Spor sadece saha içinde değil, hayatın her alanında size çok şey kazandırır. Hangi branş olursa olsun mutlaka bir spor dalıyla ilgilenin. Spor yapmak hem bedeninizi hem de karakterinizi güçlendirir” şeklinde tavsiyelerde bulundu.

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği program, spor etkinlikleri, hatıra fotoğrafları ve keyifli anlarla sona erdi.