Ekonomi

Gaziantep’te Dev Askeri Kışla İnşaatı Başlıyor!

19 Haziran 2026 12:15

Gaziantep şehir merkezinde 50 yıla yakın bir süredir mevcut olan 5. Zırhlı Tugay ile birleşen 23. Seyyar Jandarma Tugay Komutanlığı, toplamda 10 milyon metrekarelik geniş bir alanı kapsamaktadır. Şehrin büyüme aksının merkezinde yer alan bu büyük askeri bölgenin tahliyesi için hazırlıklar başlamış durumda. Edinilen bilgilere göre, taşınma işleminin somut adımları 2026 yılının sonunda gerçekleştirilecek. Yeni askeri yerleşkenin Yavuzeli ve Şehitkamil ilçelerine bağlı toplam 7 köyü kapsayan bir al

Gaziantep şehir merkezinde 50 yıla yakın bir süredir mevcut olan 5. Zırhlı Tugay ile birleşen 23. Seyyar Jandarma Tugay Komutanlığı, toplamda 10 milyon metrekarelik geniş bir alanı kapsamaktadır. Şehrin büyüme aksının merkezinde yer alan bu büyük askeri bölgenin tahliyesi için hazırlıklar başlamış durumda. Edinilen bilgilere göre, taşınma işleminin somut adımları 2026 yılının sonunda gerçekleştirilecek. Yeni askeri yerleşkenin Yavuzeli ve Şehitkamil ilçelerine bağlı toplam 7 köyü kapsayan bir alanda sıfırdan inşa edilmesi planlanıyor.

İhalede Dev Ortaklık: 23 Milyar TL’lik İmzalar Atıldı

Gaziantep tarihinin en büyük bütçeli altyapı ve üstyapı projelerinden biri olan yeni askeri kışla inşaatı için Ankara’da önemli gelişmeler yaşandı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde düzenlenen büyük ihaleyi, Burakcan İnşaat ve İntekar İnşaat ortaklığı kazandı. Ortaklığın projeyi gerçekleştirmek için verdiği teklifin toplam miktarının 23 milyar TL olduğu bildirildi. Projenin hayata geçmesiyle birlikte, 2026 sonu itibarıyla başlayacak inşaat çalışmaları, bölge ekonomisine ve istihdamına önemli bir katkı sağlayacak.