Yılmaz Özdil, 2013 yılını işaret etti

Sözcü Gazetesi Köşe Yazarı ve Gazeteci Yılmaz Özdil, bugünkü yazısında tarikatlara bağlı kursları mercek altına aldı.

Yılmaz Özdil, 2013 yılını işaret etti

 

 

Türkiye'nin en çok okunan ve takip edilen köşe yazarlarından Yılmaz Özdil, bugün Sözcü Gazetesi'ndeki köşesinde tarikat kurslarını ele aldı. "Erkek çocuklarına tecavüz edilen Fıkıh Derneği neden 2013 yılında kuruldu biliyor musunuz?" başlığıyla yayımlanan yazısında Özdil, ülkede faaliyet gösteren tarikat kurslarının bugünkü noktaya nasıl geldiğini anlattı.

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer veto etti ama...

Gazeteci ve Yazar Yılmaz Özdil, yazısında tarihi saptamalarda bulundu ve tarikat kurslarının bugünkü duruma getirmesi nedeniyle AK Parti Hükümetini sorumlu tuttu. AK Parti'nin 2004-2005 yıllarına uzanan yasa değişikliği önerilerini masaya yatıran Özdil, bu sırada o yıllarda Cumhurbaşkanı olan Ahmet Necdet Sezer'in "veto" kararlarını anlattı. Yine Cumhuriyet Halk Partisi'nin Milletvekilleriyle birlikte 2008-2009 yıllarına kadar bununla ilgili olarak mücadele verdiğini anlatan Yılmaz Özdil, 2009 yılında ise Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararın tüm çabaları boşa çıkarttığını savundu.

Yılmaz Özdil yazısını, "İmbikten süzülmüş eğitim öğretim deneyimlerini yok sayarsan, pedagojik formasyon kavramından bile haberin yoksa... Akıldan, bilimden, çağdaşlıktan uzaklaşırsan... Mütedeyyin olduğunu zannedersin ama, aslında kelimenin tam manasıyla, işte böyle sapıklara yardım ve “yataklık” etmiş olursun!" sözleriyle noktaladı.

4.09.2019 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR