Vali'den takdir edilecek davranış: Bu morale ihtiyaç vardı

Yerel gazete sahibi maliyetlerin artmasını ironik bir şekilde protesto ederek gazetesini Suriyelilere satacağını duyurunca Vali, kendisini ziyaret ederek bireysel olarak abone oldu…

Vali'den takdir edilecek davranış: Bu morale ihtiyaç vardı

 

SOSYAL MEDYANIN GÜNDEMİ OLDU

Gaziantep’te dövizdeki, dalgalanma nedeniyle maliyetlerin yüzde 400 artması yerel gazete sahibini isyan ettirdi.  Sayfa sayısını azaltan ve siyah-beyaz çıkan 25 yıllık Gaziantep-27 Gazetesi’nin Sahibi Ökkeş Özekşi, “Yıllarca ilkelerimizden ödün vermeden, her türlü zorluğa göğüs gererek çıkardığımız bu gazeteyi satın alacak, parası olan bir Suriyeli arıyoruz” diye yazınca tüm dikkatleri üzerine çekti.

“ABONE OLMAYA GELDİM”

Gazete bugün, “Abone olmaya geldim” manşeti ile çıktı. Gazetecinin isyanına kulak veren Vali Davut Gül, Gaziantep-27 Gazetesi’ni ziyaret ederek şahsen abone olmaya geldiğini belirtince bu durum kentte en fazla konuşulan konu haline geldi.

“MORAL OLDU”

Gazete sahibi Ökkeş Özekşi konuyla ilgili olarak, “Arkadaşlar, gazetemiz adına günün en iyi ve umut verici haberi Sayın Vali Davut Gül'ün destek ziyareti oldu. Ender rastlanılan bu gelişme, yaşaması için çaba gösteren gazete olarak hepimize moral motivasyon getirdi. Evet, Dayanmalı ve direnmeliyiz… Hepinize iyi hafta sonları diliyoruz” dedi.

“GAZETELERİ OKURLARI YAŞATIR”

Gaziantep Valisi Davut Gül ise sosyal medya hesabından, “Gazeteleri okurları yaşatır, Gaziantep-27 Gazetesi yaşamalıdır” diyerek kamuoyuna yerel basına destek verilmesi ile ilgili önemli bir mesaj verdi.

GAZİANTEP’TE UZUN SÜREDİR SIKINTI VAR

Gaziantep’te 14’ü  Basın İlan Kurumu’ndan ilan alan 18 yerel gazete çıkıyor. Döviz krizi başladığından bu yana gazetelerin yarısı siyah-beyaz çıkmaya, bazıları cumartesi günleri basılmamaya, bazıları da sayfa sayılarından önemli azaltmalara gittiler.

2.02.2019 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR