Vali Gül'den Anlamlı Mesajlar

Gaziantep Valisi Davut Gül, 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılında Gaziantepli veli, öğrenci ve öğretmenlere başarılar dilerken, eğitime yapılan yatırımın insana yapılan yatırım olacağını vurgulayarak, Gaziantepli Hayırseverlere çağrıda bulundu.

Vali Gül'den Anlamlı Mesajlar

 

 

 

Sevgili Öğrencilerimiz, uzun bir yaz tatili yaparak dinlendiniz, yorgunluklarınızı attınız ve yeni bir enerji ile yeni eğitim öğretim yılına başlayacaksınız. Aileleriniz, öğretmenleriniz ve idarecileriniz olarak sizleri bilimi ve teknolojiyi kullanan, sorunlara çözüm üretebilen, araştıran, sorgulayan, milli ve manevi değerlerine bağlı, bilimin ve aklın yol göstericiliğinden ayrılmayan, çağdaş bireyler olarak yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz. Yarınlarımızın umudu olarak sizlerden en büyük beklentimiz ülkemizin geleceğine sahip çıkmanızdır.

Bir milleti yükselten, çağdaş eğitim seviyesinin üzerine çıkaran eğitimdir. Eğitim bizim olmazsa olmazımızdır. İlimizin gelişmesi kalkınması da çocuklarımızın eğitilmesiyle mümkündür. Bizler idareci olarak gerek ülke gerekse il bazında eğitimi her zaman birinci önceliğimiz olarak gördük. Bu bağlamda geçen eğitim öğretim yılında birçok proje uyguladık ve bu yıl da uygulamaya devam edeceğiz.

İLK 1000'DE 48 GAZİANTEPLİ ÖĞRENCİ VAR

Spor Şehri Gaziantep projesiyle 746 okulumuzda spor kulüpleri kuruldu, 28 Haziran 2019 tarihi itibariyle 19.873 faal lisanslı sporcumuz çeşitli branşlarda çok güzel başarılar elde ettiler. Gazi Şehir Öğrenci Meclisleri projesi ile tüm okullarda 3.607 adet proje ve etkinlik yapıldı. Ben Okuyorum, Gaziantep Okuyor projesi ile  okuma farkındalıkları oluşturuldu.

Bu yıl da sosyal ve sportif projelere akademik başarıyı arttırıcı projeler de ekleyerek Gazi şehrimizin eğitim çıtasını yükselteceğiz. İlimizde 2019 yılı LGS’de tam puan alan 17 öğrencimiz; Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda ise Türkiye genelinde ilk 1000’de 48 öğrencimiz bulunuyordu. Hedefimiz bu yıl bunun çok daha üzerine çıkmak olacaktır.

Derslik ihtiyacımızın temini noktasında devletimiz ve hayırseverlerimiz işbirliğiyle çalışmalar devam ediyor. Devletimizin yaptığı okulların yanında, eğitime büyük katkı veren hayırseverlerimize de bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu yıl da bu hayırsever kervanına yenilerini bekliyoruz. Unutulmamalıdır ki eğitime yapılan yatırım insana yapılan yatırımdır; insana yapılan yatırım ise ülke geleceğine yapılan yatırımdır.

ÇOUCUKLARIMIZI GELECEĞE İYİ HAZIRLAYALIM

Değerli Öğretmen Arkadaşlarım, bizler en değerli varlıklarımızı, çocuklarımızı,  işlenmek üzere sizlere emanet ediyoruz. Onları en güzel şekilde yetiştireceğinizden, onlara sahip çıkacağınızdan, onları kendi yavrularınızdan ayırmayacağınız konusunda hiçbir tereddüdümüzün olmadığını bilmenizi isterim. Sizlere güveniyoruz. Bu konuda öğrencilerimizi geleceğe iyi hazırlayalım. Dolayısıyla çocuklarımızı millî ve manevi değerlerine sahip çıkacak şekilde, küresel sorunlara küresel çözüm üretecek şekilde yetiştirmenizi özellikle bekliyoruz. İnsanı insan olduğu için kucaklayacak bir kültürü, eğitimi onlara vermeliyiz. Bunu yapabildiğimiz takdirde ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılar, şu an birlikte çözmeye çalıştığımız problemler önemli ölçüde ortadan kalkacaktır.

Kıymeti Velilerimiz, öğrencilerimizin yetişmesinde öğretmenlerimizin olduğu kadar siz değerli velilerimize de büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Öğretmen, öğrenci ve veli işbirliğiyle çocuklarınız çok daha başarılı olacaklardır. Bizler okullarda ve okul önlerinde her türlü güvenlik tedbirini alıyoruz, sizler de aynı şekilde okul çıkışından sonra aynı hassasiyetle davranmalısınız. Bu duygu ve düşünceler ile 2019-2020 eğitim öğretim yılımızın öğrenci, öğretmen, idareci ve velilerimize hayırlı olması temennisi ile öğrencilerimize başarılar diliyorum.

9.09.2019 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR