Murat Ağırel'e destek çığ gibi

Hakkında 11 Mayıs günü yazdığı yazı nedeniyle soruşturma açılan Yeni Çağ Gazetesi Köşe Yazarı Murat Ağırel'e meslektaşı Duayen Gazeteci Uğur Dündar'dan da destek geldi

Murat Ağırel'e destek çığ gibi

 

 

Gazeteci Ruşen Çakır'ın deyişiyle "Yepyeni Türkiye"nin önde gelenlerinden birisi olan Murat Ağırel'e hakkında soruşturma açıldığını duyurduğu günden bu yana destek mesajları yağıyor. Son olarak Duayen Gazetecilerden Uğur Dündar, Yeniçağ Gazetesi'nde köşe yazan meslektaşı Murat Ağırel'e destek vererek, hakkında övgü dolu sözler dile getirdi. Ağırel'i "Tüm baskılara karşın, toplumun gerçekleri öğrenme hakkına hizmetten asla vazgeçmeyen dürüst, ilkeli ve yiğit bir soruşturmacı gazetecidir" sözleriyle tanımlayan Uğur Dündar, devamında da şunu söyledi: "Türkiye Cumhuriyeti'ne ve kurucusu Atatürk'ün ilke ve devrimlerine sevdalıdır". Duayen Gazeteci Uğur Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın sonuna ise #MuratAğirelYanındayız etiketini ekledi.

Ne olmuştu?

Yeniçağ Gazetesi Yazarı Murat Ağırel, 11 Mayıs 2019 tarihinde "İmamoğlu'nu istemeyen İstanbul baronu" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Bu yazıda İBB'deki ihaleleri resmi numaralarıyla yayımlayan Ağırel, ihaleyi kazanan Platform Turizm ile ilgili bulgularını sıraladı. Firma sahibi Adem Altunsoy'un Albayraklar Holding Başkan Yardımcısı Nuri Albayrak'ın damadı olduğunu anlatan Ağırel, yazısında Yeni Şafak Gazetesi'nin sahibi olduğu Albayrak Holding ile ilgili de aldığı ihaleler ve toplamda oluşan rakamlarla ilgili olarak çeşitli iddiaları dile getirdi. Murat Ağırel'in bu yazısının ardından ise geçtiğimiz 3 Eylül gününde Murat Ağırel'e bir soruşturma açıldığını bildiren bir tebligat yapıldı. Tebliği ise Murat Ağırel, kendisine ait sosyal medya hesabından şu cümlelerle kamuoyuna duyurdu:

Ayrıntıları Yeni Çağ'da yazacak

"İBB’ye 1 Milyar 350 Milyon TL lik araç kiralayan ,Yeni Şafak ve TVNET in sahibi Nuri Albayrak’ın damadı olan Platform Turizm’in sahibi Adem Altunsoy hakkındaki yazım ile ilgili hakkımda soruşturma başlatılmış! Bu işle ilgili tüm ayrıntıları Cumartesi günkü yazımda okuyacaksınız"

6.09.2019 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR