Koç Nenad ile Yepyeni bir Gaziantep

Bu sezon hem Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde hem de Avrupa'da mücadele edecek olan Sarı-Mor'lu ekipten Gaziantep Halkının büyük beklentisi var.

Koç Nenad ile Yepyeni bir Gaziantep

 

 

Tahincioğlu Baketbol Süper Ligi'ni geçtiğimiz sezon 17 galibiyet 11 Mağlubiyet ile 5. sırada bitiren Gaziantep Basketbol'da yüzler gülüyor. Koç Nenad Markoviç liderliğinde yeni sezona Bosna Hersek'te hazırlanan Sarı-Mor'lu ekip, yeni transferlerin takıma çabuk uyum sağlamasının keyfini yaşıyor. Son maçında Bosna Hersek ABA Liga2'yi geçtiğimiz sezon ikinci sırada tamamlayan OKK Spars Sarajevo'yu 81-80'lik skorla mağlup eden Gaziantep Basketbol, Avrupa'da da mücadele edeceği 2019-2020 sezonunda kente yeni başarılar getirmek için taraftara göz kırpıyor. Daha önce 2013-2014 sezonunda mücadele ettiği FIBA Eurochallenge Cup'ta Üçüncülük elde ederek tarihi bir başarıya imza atan Gaziantep Basketbol'da Bosnalı Koç Nenad Markovic temkinli açıklamalar yapsa da yeni transferlerin geçmişteki başarıları, Gaziantep Halkını yepyeni başarılar adına umutlandırıyor.

6 oyuncu kaldı, 8 oyuncu geldi

Geçtiğimiz sezon ligi 5. sırada bitiren kadroda 6 isim Sarı-Mor'lu takımda kaldı. Şutör Guard'lardan Batuhan Dikmen ve Can Uğur Öğüt, Uzun Forvetlerden ise Orhan Aydın Haciyeva, Murat Göktaş, Stevan Jelovac ve Arber Berisha bu sezon yeniden Gaziantep Basketbol ile parkeye çıkacak. Diğer yandan Oyun Kurucu İsmail Cem Ulusoy, Banvit'ten ayrılarak Gaziantep'e geldi ve yepyeni bir gelecek için takımla ilk adımını attı. Bir dönem adından sıklıkla sözettiren genç sporcu İsmail Cem Ulusoy, bu sezon Sarı-Mor'lu formayı terletecek ve eğer işler planlandığı gibi giderse de yeniden ülkede hakkında en çok konuşulan oyunculardan birisi olacak. Koç Nenad Mirkovic'in özel olarak da ilgilendiği İsmail Cem Ulusoy, bu sezon özellikle Avrupa Kupası maçlarında adından sıklıkla sözettirebilir. Tabi bunun için önelikle istikrarı yakalaması ve moralini sürekli olarak yüksek tutması gerekiyor. Yine geçtiğimiz sezon İtalya'da MVP seçilen ve adından çok sözettiren yeni transferlerden Drew Crawford da Gaziantep'in başarısında kilit rol oynayacak. Takıma çabuk uyum sağlaması ve Gaziantep Kenti'ne uyum sağlaması sonrası bu sezon Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde "Crawford Rüzgarı" esebilir. Tıpkı Crawford gibi Jamelle Hagins, Sarunas Vasiliauskas ve Jamarr Sanders da Gaziantep'in yeni yabancı oyuncuları. Eğer onlar da 'yabancı' olmaktan kurtulur da kısa sürede "Entepli" olursa, takımın zenginliği haline dönüşebilirler. Tabi onların kendilerini iyi hissetmeleri için de Jelovac ve Berisha'ya büyük iş düşüyor. Özellikle Berisha, hem parkede hem de Gaziantep'teki sosyal hayatta Crawford, Hagins ve Sanders'a iyi bir arkadaş olursa, bu sezon beklentilerin de üzerine çıkılabilir.

Metehan Akyel'den beklentiler çok yüksek

Tıpkı İsmail Cem Ulusoy gibi Kısa Forvetler Hüseyin Emre Yılmaz ve Erol Can Çinko da Gaziantep'e yeni gelen isimler. Forvet Pivot mevkinde oynayan, geçtiğimiz sezon Bandırma'da zaman zaman yaptığı güzel hareketlerle basketbolseverleri kendisine hayran bırakan Metehan Akyel de bu sezon Gaziantep için ter dökecek isimlerden... Onu sona bırakmamızın ise elbette bir nedeni var: Bu sezon sağlığına dikkat edecek olan bir Metehan, Gaziantep'in ve devamında da Türkiye'nin yeni yıldızı olabilir. Belki de 2020 yılında A-Milli Basketbol Takımı'nda bu kez ABD'yi elimizden kaçırmayıp devirirken, Metehan yine 'En Güzel Hareketi Yapan Oyuncu' unvanını yeniden elde edebilir. Bu yıl Sarı-Mor'lu ekibin kendisinden çok şey beklediği 14 oyuncu içerisinde beklentilerin en yüksek olduğu isim Metehan Akyel, umarız kendisine sunulacak fırsatları oyun içerisinde iyi bir şekilde değerlendirir ve sempatik simasıyla içinin güzelliklerini parkeye bu sezon yansıtabilir.

Yurthaberleri.net / Ferdi Güngör

4.09.2019 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR