KAÇAK VAKIFTA CİNSEL SALDIRI MECLİS’E TAŞINDI

KAÇAK VAKIFTA CİNSEL SALDIRI MECLİS’E TAŞINDI

 

 

HDP Gaziantep Milletvekili TBMM İdare Amiri Prof. Dr. Mahmut Toğrul, Gaziantep’in Oğuzeli İlçesinde izinsiz faaliyet gösteren Hasan Hoca İlim Yayma Vakıf’ında eğitim gören bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasını meclis gündemine taşıdı.

 

Toğrul, Aile ve Sosyal Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlaması üzerine şu soruları yöneltti:

“Bakanlık birimlerinizce Gaziantep ilinde yaşan cinsel istismar vakalarına dair bir araştırma yapılmış mıdır? Bu konu hakkında elde edilen bulgular nelerdir?
Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde faaliyet yürüten Hasan Hoca İlim Yayma Vakfı’nda eğitim alan dokuz yaşındaki çocuğa görevli bir hocanın cinsel istismarda bulunduğu iddiaları doğru mudur?
Söz konusu yatılı eğitim yurdunda kaç öğrenci kalmaktadır? Diğer öğrencilere de cinsel istismar uygulanıp uygulanmadığı konusunda bakanlığınızın bir girişimi olacak mıdır?
Gaziantep’in Oğuzeli ilçesindeki söz konusu vakfın yatılı yurdunun yasa dışı olarak çalıştırıldığı iddiası doğru mudur? Eğer doğru ise bu ve benzeri yasadışı vakıfların faaliyetlerine neden göz yumulmaktadır? Söz konusu yurtla ilgili denetim en son ne zaman yapıldı? Kimler denetlemiştir?
Bugüne kadar söz konusu vakfın faaliyetine izin veren merciler hakkında herhangi bir soruşturma ya da hukuki bir yaptırım uygulanacak mıdır? Söz konusu vakıfta çalışacak olan hocalar kim/kimler tarafından belirlenmektedir? Yatılı eğitim yurdunda kaç hoca çalışmaktadır?
Cinsel istismar mağdurlarının yaşadıkları travmanın etkilerinden kurtulabilmeleri, bundan sonraki yaşamlarını sağlıklı sürdürebilmeleri amacıyla Bakanlığınızın ve ilgili bakanlıkların yürüttüğü bir çalışma var mıdır? Var ise bunlar nelerdir? İstismara uğrayan çocuklara sosyal hayata dönmeleri hususunda yeterli psikolojik destek sağlanmakta mıdır? Bu konuda daha etkin çalışmalar yürütülmesi gündeminizde midir?
Çocuklara yönelik cinsel taciz ve tecavüz suçlarında yargı mekanizmalarınca uygulanan cezasızlık politikasının etkili olduğunu düşünüyor musunuz?”

25.06.2019 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR