Gaziantep'te kayyum protestosu

Mardin, Van ve Diyarbakır Belediyelerine atanan kayyımı protesto etmek isteyen HDP Gaziantep İl Örgütü, Valiliği yasağına rağmen 2. günde de alana çıktı. Polisle zaman zaman sert tartışmalar yaşandı...

Gaziantep'te kayyum protestosu

Mardin, Van ve Diyarbakır Belediyelerine atanan kayyımı protesto etmek isteyen HDP Gaziantep İl Örgütü, milletvekili ve TBMM İdare Amiri Prof. Dr. Mahmut Toğrul'un da katıldığı basın açıklaması yapmak istedi. Ancak Gaziantep Valiliği’nin açık alanda 1 ay boyunca tüm eylem ve etkinlikleri yasaklaması kararı nedeniyle açıklamayı yapacak kitle ile polis arasında uzun süren tartışma ve yöntem pazarlığı yapıldı..

Gaziantep polisi, Valiliğin kararı gereği aldıkları emir doğrultusunda basın açıklamasının yapılmasına izin vermeyeceklerini dile getirdi. HDP Milletvekili Toğrul ile avukatlar bunun Anayasa'ya aykırı olduğunu belirtince uzun süreli bir tartışma yaşandı. HDP'liler basın açıklamasını yaptıktan sonra yarım saat oturma eylemi yapacaklarını söyleyince polisin müdahalesine ramak kaldı.

İki taraf sonunda basın açıklaması yapılmasında mutabakat sağladı. HDP Milletvekili Mahmut Toğrul, geniş güvenlik önlemleri altında basın açıklamasını okurken, partililer oturarak ona destek verdi.

2 gündür devam eden eylemin ardından katılımcılar olaysız bir şekilde dağıldılar...

5.09.2019 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR