Bir yanında iskeleti, diğer yanında adalet terazisi

Biri idari kararla, ötekisi KHK olmak üzere iki kere üniversiteden atılan Doç. Dr. İrfan Koca; kendi hakkını aramak için bitirdiği Adalet Yüksek Okulu’ndan sonra dikey geçişle özel bir üniversitenin hukuk fakültesine girdi.

Bir yanında iskeleti, diğer yanında adalet terazisi

 

 

 

Biri idari kararla, ötekisi KHK olmak üzere iki kere üniversiteden atılan Doç. Dr. İrfan Koca; kendi hakkını aramak için bitirdiği Adalet Yüksek Okulu’ndan sonra dikey geçişle özel bir üniversitenin hukuk fakültesine girdi. Fizik tedavi rehabilitasyon uzmanı olan Doç. Dr. Koca, hedefinin avukat olarak hukuk mücadelesi vermek olduğunu söyledi.

İDAREYE KARŞI DİK DURDU SONU İHRAÇ OLDU

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (FTR) Ana Bilim Dalı’nda öğretim görevlisi iken yoğun mobinge maruz kaldığı için İdare Mahkemesi’nde farkı davalar açan Doç. Dr. İrfan Koca’nın görevine son verilmiş ve üniversiteden atılmıştı. Verdiği hukuk mücadelesi sonucu İdare Mahkemesi’nde işe iade davasını kazanan genç akademisyen görevine geri dönmesine rağmen mobing devam etmiş, bilimsel çalışma yapmasının önü tıkanmış, kendisine bir oda dahi verilmemişti. 2016 yılındaki 672 sayılı KHK ile de Gaziantep Üniversitesi’nden ihraç edilmişti.

“AVUKAT OLUP KHK’LILARIN HAK ARAMA MÜCADELESİNE KATKI SUNACAĞIM

İhraç edildiği yıl Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Adalet Yüksek Okulu’na kayıt yaptıran Doç. Dr. İrfan Koca, ön lisans programını başarı ile bitirdi. Daha sonra dikey geçiş sınavına girerek özel bir üniversitenin hukuk fakültesine kayıt yaptırdı. Bu yıl mesleği olan doktorluk ile hukuk fakültesi öğrenciliğini bir arada yürütecek olan Koca, “Hukuk fakültesini bitirdikten sonra avukat olacağım. Ben ve benim gibi hukuk mağduru olan başta KHK’lılara destek vermek en önemli hedefim. Hiçbir terörist örgüt, dernek, STK, yapı ile uzaktan yakından ilgim olmamasına rağmen iki kez üniversiteden atılarak büyük haksızlığa uğradım” dedi.

“KEYFİ KARARLAR HUKUKÇU OLMAYA YÖNELTTİ”

Kendisi ile ilgili ‘özel’ bir durum oluşturulduğunu ve KHK’nın geriye doğru işletildiğini savunan Doç. Dr. Koca, “2014 yılında keyfi olarak üniversitede atıldıktan sonra mahkeme kararı ile göreve iade edilmem büyük bir hazımsızlığa neden oldu. Geriye dönük maddi ve manevi alacaklarım için idare mahkemesi lehime karar verdi. Ancak 2016 yılındaki kanlı darbe girişimi olunca, üniversiteden ilk atılışım bahane edildi. Yöneticilerin baskısı sonucu lehime olan karar bölge idare mahkemesince keyfi olarak iptal edilince bir kez daha mağdur edildim. Tüm bu yaşadıklarım beni hukukçu olmaya yöneltti. Adalet er ya da geç tecelli edecek. Ben de bu sürece katkı koymak ve bireysel haklarımı geri kazanmak için hukuk fakültesini başarı ile bitirmek istiyorum” dedi.

“TÜM SUÇLAMALAR ASILSIZ ÇIKTI”

2005-2010 yılları arasında Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi FTR Kliniğinde İhtisas yaptığını ve 2012 yılı mart ayı itibarıyla da aynı klinikte, öğretim üyesi olarak çalışmaya devam başladığını hatırlatan Doç. Dr. Koca, “Uluslararası dergilerde yayımlanmış 30 tane makale, ulusal dergilerde yayımlanmış 12 makale ve çeşitli bilimsel kongrelerde sunulmuş çok sayıda bildiri ve kitap çalışmalarım mevcut. 2005 yılından, 2012 yılına kadar çalıştığım yerlerde hiçbir soruna neden olmadım. Akademik ve bilimsel çalışmalar yaparak görevime devam emekteyken 2012 yılında Gaziantep Üniversitesi’nde yapılacak olan rektörlük seçiminde oyumu bir kişiye vermeye zorlandım. Bunu kabul etmeyince benimle ilgili çok yoğun bir mobing süreci başlatıldı Rektörlük seçiminden sonraki süreçte şahsıma yönelik hakaretler, baskılar ve tehditler periyodik olarak devam etti, hakkımda asılsız ve mesnetsiz iddialarla ve keyfi olarak birçok farklı soruşturma açıldı. Bana verilen kınama, maaş kesme, kademe ilerlemesi gibi pek çok cezaya karşı idari yargıda açtığım tüm dava açtım ve mesnetsizliği de ispat ettim. Kaldı ki bana bu zorbalığı reva görevlerle ilgili olarak yaptığım suç duyurularına istinaden açılan ceza davaları ve tazminat davalarım halen devam ediyor” dedi.


Doç. Dr. Koca, halen FTR branşında bilimsel tıp ile geleneksel tıbbı birleştirdiği özel bir klinikte hastalarına sağlık hizmeti veriyor.

 

ÖZEL HABER-MURAT GÜREŞ

 

16.09.2019 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR