Bir gazeteci daha cezaevine konuldu

Özgür Gündem davasında hapis cezası alan Gazeteci Yazar Ayşe Düzkan, cezaevine girdi. Düzkan, Türkiye'de hukukun ortadan kaldırıldığına dikkat çekti.

Bir gazeteci daha cezaevine konuldu

Özgür Gündem Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği davasında 18 ay hapis cezası verilen Gazeteci Yazar Ayşe Düzkan, kesinleşen cezasını yatmak üzere Çağlayan’daki İstanbul Adliyesine geldi. Avukatıyla birlikte infaz bürosuna giden Düzkan, yapılan işlemlerin ardından polis nezaretinde Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevine götürüldü.

Savcı görüşmesi öncesi Evrensel’den Cansu Pişkin’e konuşan Düzkan, Türkiye’de uzun tutukluluk sürelerine dikkat çekerek “Bunun yanında benim cezaevine giriyor olmam devede kulak” dedi. Düzkan, tutuklu gazeteci sayısını da hatırlatarak, “ Ne zaman bir ülkede saklanacak bir şey varsa o zaman basın özgürlüğü kısıtlanır” diye konuştu.

Düzkan’ı Evrensel Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, HDP Milletvekili Züleyha Gülüm, DİSK Basın-İş Başkanı Faruk Eren’in de aralarında olduğu çok sayıda kişi yalnız bırakmadı.Düzkan, adliye önünde kendisine destek olmak için gelen arkadaşlarıyla vedalaştıktan sonra avukatıyla birlikte infaz bürosuna gitti. Düzkan burada dosyası hazır edilinceye kadar adliye içerisindeki karakolda bekletildi ve işlemlerin ardından polis nezaretinde Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevine götürüldü.

 Resmi Twitter'da görüntüle

 
 
29.01.2019 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR