Başkan Şahin, Antep'in Kültür Elçisi gibi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bir yandan kentteki işlerini yürütürken, diğer yandan da Gaziantep dışında kentin adının duyulması ve Antep'in ilgi odağı olması için büyük bir emek veriyor.

Başkan Şahin, Antep'in Kültür Elçisi gibi

 

 

Tıpkı GastroAntep gibi bu yıl 2.'si düzenlenen Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi, Ankara ATO Congresium'da bugün başladı. Zirve'nin ilk gününde ise Gaziantep Standını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi ziyaret ederken, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den de bilgi aldı. Emine Hanımefendi'yle birlikte canlı olarak katmer yapımını izleyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bu sırada Antep fıstığı tepsisini eline alarak, Emine Erdoğan'a gösterip, "Şu güzelliğe bakar mısınız?" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, adeta kentin "Kültür Elçisi" oldu. Daha önce Sivas'ta gerçekleştirilen Ekonomi Zirvesi'nde Gaziantep'teki ekonomik gelişmeleri anlatan Başkan Şahin, bu kez de dünyaya Ankara'dan seslendi. İkinci Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi kapsamında ATO Congresium'a gelen Fatma Şahin, ilk iş olarak Gaziantep Standını gezdi ve hazırlıkları gözlemledi. Balo Salonu'nda gerçekleştirilen konuşmaların ardından konuklarla birlikte Fuar alanına gelen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, burada Gaziantep Standının tanıtımını üstlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi'nin stantta bir süre baklava yapımını izlemesini sağlayan Başkan Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül'ü de Emine Erdoğan Hanımefendi'ye tanıttı. Başkan Fatma Şahin, güleryüzü ve heyecanıyla, Gaziantep Standının bir süre ilgi odağında kalmasını sağladı.

EMİNE ERDOĞAN'A KUTNU KUMAŞI HEDİYE ETTİ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, başkentte düzenlenen 2’nci Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirve kapsamında Coğrafi İşaretli Ürünler İhtisas Fuarı’na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a kutnu kumaşı hediye etti, birlikte katmer yapılışını izledi.

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep’i Geliştirme Vakfı’nın işbirliğinde düzenlenen 2’nci Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali’yle (GastroANTEP) adından söz ettiren Antep mutfağı, başkentte bir kez daha görücüye çıktı. Gastronomi kenti Gaziantep’in ürünlerinin sergilendiği fuarda, Antep’in eşsiz lezzetini Cumhurbaşkanının eşi Emine Erdoğan tattı, başkan Şahin’le birlikte katmerin yapılışını izledi. 

Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirve’si kapsamında 2’nci Coğrafi İşaretli Ürünler İhtisas Fuarı, renkli etkinliklere sahne oldu. Fuar, Gaziantep’in lahmacundan baklavasına, Kars kaşarından, Malatya kayısısına, Hatay'ın defne sabununa kadar Türkiye'nin farklı ve zengin coğrafyasından ürünlerine ev sahipliği yaptı.

STANTTA ONLARCA ANTEP ÜRÜNÜ YER ALDI

ATO’nun “Anadolu’dan Dünya’ya” temasıyla bu yıl ikincisini düzenlediği Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’nde, Gastronomi kenti Gaziantep, Coğrafi İşaret Tescil Belgeli ürünlerini sergiledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın ziyaret ettiği Gaziantep standında, yerel ve ulusal ziyaretçilere, kentin eşsiz lezzetlerinden baklava, lahmacun, zeytin böreği ve antepfıstığı ikram edildi. Bu ürünlerin dışında; Antep Bulguru, Antep Beyranı, Antep Firiği, Antep Yuvalaması, Antep Kurabiyesi, Antep Meyan Şerbeti, Antep Muskası, Antep peyniri, Antep Şiveydizi, Antep Köy Kahkesi, Antep Fıstık Ezmesi, Antep Kutnusu, Antep Bakır El İşlemeciliği, Oğuzeli Narı, Antep Sedef İşletmeciliği, Antep Yeşil Zeytin Böreği, Nizip Sabunu, Nizip Zeytinyağı, Antep İşi, Antep Katmeri, Antep Kuruluk Patlıcanı ve Antep Tırnaklı Pidesi sergilendi.

 

 

 

 

 

 

19.09.2019 (Haber Merkezi)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR